Oldal nyomtatása

Alapítvány

FEHÉRVÁR - FEHÉR FOLT

ALAPÍTVÁNY

 

 

„Minden ember annyit ér, amennyit a köz javára tesz.”

(Baross Gábor)

 

2005. márciusában tíz alapító tag hozta létre a fent nevezett alapítványt Dr. Lánszki Imre ökológus kuratóriumi elnök irányításával ŐS-BUDA kutatásának támogatására.

 

A neves természettudós amatőr történészként és régészként természettudományi szemléleten és tapasztalaton alapuló, szakirodalmi adatokkal alátámasztott, igen sok szakemberrel történt helyszíni bejárás, megbeszélés alapján öt éve folytatja kutatómunkáját, és készíti elő a régészeti feltárást.

 

Mivel e téma a hivatalos koncepcióba nem illik be, a feltárás állami finanszírozáshoz nem jutott. Így annak elindítására hoztuk létre az Alapítványt, melynek számlájára magánszemélyek befizetéséből gyűlik a pénz.

Az évek során az érdeklődők újságcikkekből, rádió és televízió riportokból szerezhettek információkat, s a nagy érdeklődés számtalan előadásra kötelezte a kutatót.

Munkánkat számos képzett történész, régész, térképész, geológus és számtalan lelkes érdeklődő kíséri figyelemmel, támogatja apró, de néha igen jelentős adalékokkal.

 

Kérjük, hogy anyagi lehetőségének függvényében segítse elő, hogy nemzeti történelmünk hiányzó láncszemei által képződött fehér foltok, így őstörténetünk kutatása kikerülhetetlenül hivatalos programmá válhasson, s az arra érdemes helyeken méltó módon nemzeti emlékhelyet hozhassunk létre.


Fehérvár – Fehér Folt Közhasznú Alapítvány

Kérjük támogassa az Alapítványt adójának 1 százalékával:

Adószám: 18716236-1-13

Nyilatkozat letöltése (PDF)

számlaszám: 10700024-42105208-51100005

***

Éves beszámolókPrevious page: Képek
Következő oldal: Elérhetőségek